O nouă formă de protest în Turcia: Un "bărbat-statuie" în Piaţa Taksim

Postat la 18 iunie 2013 54 afişări

Un bărbat stătea în picioare, în Piaţa Taksim din Istanbul, fără să vorbească şi fără să se mişte, de mai multe ore, o acţiune paşnică, într-un loc în care autorităţile turce au interzis reuniuni, el intrigând şi fascinând sute de persoane care îl priveau, dar şi poliţia.

O nouă formă de protest în Turcia: Un "bărbat-statuie" în Piaţa Taksim

 El a venit luni seara şi s-a instalat în mijlocul pieţei, la câţiva zeci de metri de Parcul Gezi. Parcul, locul de unde a pornit o mişcare de contestare a premierului Recep Tayyip Erdogan, este păzit de zeci de poliţişti, în urma operaţiunii dure, sâmbătă seara, a unor unităţi antirevoltă, care au golit-o de mii de manifestanţi cu ajutorul gazelor lacrimogene şi tunurilor cu apă.

După cinci ore, bărbatul se afla în continuare acolo, cu mâinile în buzunare, un rucsac şi sticle cu apă la picioare. El priveşte fix un portret al fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk, instalat pe sediul unui fost centru cultural.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-noua-forma-de-protest-in-turcia-un-barbat-statuie-in-piata-taksim-10980355
10980355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.