O multinaţională gigant din Europa se prăbuşeşte peste noapte. Investitorii sunt disperaţi

Autor: Ştefan Stan Postat la 30 iunie 2022 1201 afişări

O multinaţională gigant din Europa se prăbuşeşte peste noapte. Investitorii sunt disperaţi

Gigantul energetic german Uniper SE discută un posibil bailout din partea guvernului german după ce Rusia a redus livrările de gaze naturale, obligând compania de utilităţi să cumpere combustibil de pe piaţa spot la preţuri mai mari.

Uniper a declarat că poartă discuţii cu guvernul pentru o posibilă majorare a împrumuturilor garantate de stat de la KfW sau chiar pentru investiţii de capital pentru a-şi asigura lichidităţile. Restrângerea ofertei a determinat compania, principalul cumpărător de gaze ruseşti din Germania, să îşi retragă perspectivele pentru anul în curs.

Acţiunile Uniper, cel mai mare cumpărător de gaze ruseşti din Germania, s-au prăbuşit joi cu o cincime, după ce compania a avertizat asupra profiturilor, şi-a retras previziunile anuale şi a declarat că se află în discuţii cu guvernul pentru un posibil sprijin.

 

Grupul cu sediul în Düsseldorf a declarat că se aşteaptă ca profitul înainte de dobânzi şi impozite să fie "semnificativ mai mic" decât în anii precedenţi, deoarece primeşte doar 40% din gazul comandat de la Gazprom din Rusia.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.