O lună de creşteri a dus bursa la maximul ultimului an şi jumătate

Postat la 07 ianuarie 2013 14 afişări

Bursa de la Bucureşti a avut parte în ultimele săptămâni de cea mai puternică creştere din ultimii doi ani, în decurs de mai puţin de o lună cotaţiile depăşind maximele atinse în primăvara anului trecut. Indicele BET a urcat cu 15% şi a atins maximul din ultimul an şi jumătate.

Brokerii şi analiştii spun că dispariţia incertitudinilor legate de alegerile care au avut loc la finele anului trecut atât pe plan local, cât şi în Statele Unite a readus optimismul investitorilor. "Peste tot în lume au crescut bursele după alegeri. În ultima perioadă au fost intrări de bani pe aproape toate pieţele, dar mai ales pe cele emergente plus că acţiunile au fost şi încă sunt în mare majoritate foarte ieftine", spune Ovidiu Fer, analist la casa de brokeraj cehă Wood & Co.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bursa,
indice,
bet,
evolutie
/actualitate/o-luna-de-cresteri-a-dus-bursa-la-maximul-ultimului-an-si-jumatate-10434360
10434360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.