O fostă CAP din Satu Mare mizează pe afaceri de 2,4 mil. euro din cultivarea cerealelor şi creşterea bovinelor

Postat la 06 noiembrie 2017 90 afişări

Societatea Agricolă Petreşti, un business de 2,1 mil. euro în 2016 care funcţionează după modelul unei cooperative, lucrează 2.300 de hectare de teren în Satul Mare, o suprafaţă deţinută de peste 600 de fermieri. Pe lân­gă cultivarea cerealelor, care este prin­ci­pala activitate a companiei, Societatea Agricolă Petreşti mai deţine şi 1.000 de bovine, din care în jur de 500 de vaci de lapte şi 500 taurine, potrivit re­prezentanţilor companiei.

O fostă CAP din Satu Mare mizează pe afaceri de 2,4 mil. euro din cultivarea cerealelor şi creşterea bovinelor

„Am transformat CAP Petreşti, al cărei preşedinte eram, în Societatea Agricolă Petreşti şi am rămas ca atunci atât că am mai cumpărat utilaje şi am investit în silozuri. Nu apar neînţelegeri între noi pentru că fiecare ştie cât teren deţine. Un fermier cu 5-10 hectare nu se poate descurca singur, fară să se aso­cie­ze, pentru că un utilaj agricol costă 200.000 de euro“, a declarat pentru ZF Francisc Mozer, preşedintele Societăţii Agricole Petreşti.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.