O decoperire MAJORĂ făcută în Canada rescrie în totalitate istoria omenirii

Postat la 19 august 2021 707 afişări

O decoperire MAJORĂ făcută în Canada rescrie în totalitate istoria omenirii

Un geolog afirmă că fosile de burete de mare, vechi de 890 de milioane de ani, descoperite în munţii din nordul Canadei, ar putea schimba cunoştinţele despre evoluţia animalelor.

Un om de ştiinţă canadian crede că a găsit dovezi ale celei mai vechi urme animale cunoscute. Descoperirea făcută pe un munte îndepărtat din nord-vestul Canadei datează de 890 de milioane de ani, potrivit unei lucrări publicată în revista Nature.

Geologul Elizabeth Turner a descoperit ceea ce crede că sunt fosilele unor bureţi antici, una dintre cele mai primitive forme de viaţă, fiind cu 350 de milioane de ani mai vechi decât orice alte fosile de bureţi găsite până acum.

Dacă oamenii de ştiinţă îi vor confirmă cercetările, care au fost realizate într-o zonă a Teritoriilor de Nordvest, care au fost la un moment dat sub apă şi unde accesul se face doar cu elicopterul, descoperirea ar putea transforma radical perspectivele asupra evoluţiei vieţii pe Terra.

Ce a descoperit geologul?

Elizabeth Turner, profesoară la Şcoala de Ştiinţe ale Pământului din cadrul Universităţii Laurentiene din Canada, a găsit  structuri buretoase într-un recif vechi de 890 de milioane de ani. Ea a prezentat dovezi ale structurilor în formă de tub realizate din cristale de calcit.

„Natura materialului este cunoscută din corpurile unor fosile de bureţi mult mai tinere”, a spus Turner.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canada,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.