O categorie de telefoane dispare de astăzi de pe piaţă. Amenzi mari pentru cei care nu respectă decizia

Postat la 27 iunie 2020 240 afişări

O categorie de telefoane dispare de astăzi de pe piaţă. Amenzi mari pentru cei care nu respectă decizia

În România este interzisă de astăzi comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT.

Prevederea se aplică la un an de la emiterea ordonanţei de urgenţă a Guvernului din 2019, privind operarea sistemului de avertizare a populaţiei, RO-ALERT.

Sancţiunile sunt cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei, dar pot ajunge până la 100.000 de lei.

În România este interzisă de astăzi, 27 iunie, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT.

Prevederea se aplică la un an de la publicarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind operarea sistemului de avertizare a populaţiei, RO-ALERT.

Potrivit art 19, telefoanele mobile, care nu au activată posibilitatea recepţionării mesajelor RO-ALERT în toate reţelele publice mobile de comunicaţii electronice, nu pot fi comercializate pe teritoriul României.

Comercianţii care vor continua să vândă aceste dispozitive mobile riscă amenzi mari din partea Protecţiei Consumatorului.

Sancţiunile sunt cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei, iar în caz de recidivă amenzile pot urca până la 100.000 de lei.

Telefoanele care nu pot recepţiona mesajele RO-ALERT sunt cele de tehnologie depăşită.

Cititi mai mutle pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
telefoane,
amenzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.