O antreprenoare de origine libaneză oferă condiţii de lux animalor de companie răsfăţate de proprietarii români. Care este povestea ei

Autor: Andra Stroe Postat la 11 ianuarie 2021 159 afişări

O antreprenoare de origine libaneză oferă condiţii de lux animalor de companie răsfăţate de proprietarii români. Care este povestea ei

O prezenţă exotică în peisajul antreprenorial românesc, antreprenoarea de origine libaneză Sarah Sarrad s-a născut în Bucureşti şi, la doar 19 ani, pe când era în ultimul an de facultate, a început primul său business, pornit de la afecţiunea sa pentru animale. „La vârsta aceea îmi doream foarte mult să inovez, să creez un concept nou şi să ofer ceva ce nu exista în România, în domeniul îngrijirii animalelor. Pe de o parte am fost întotdeauna atrasă de industria şi serviciile hoteliere, am călătorit foarte mult în special cu familia mea şi în această zonă mi-am dorit să studiez şi să mă dezvolt şi, pe de altă parte, iubesc foarte mult animalele. Aşa că am vrut să transfer toate serviciile de lux de care beneficiază oaspeţii unui hotel elegant într-unele destinate îngrijirii celor care ne ţin companie cu atâta dăruire. Aşa s-a născut Very Important Pets, primul Hotel – SPA – Boutique pentru animale de companie”. 

A pornit la drum cu o investiţie iniţială de 100.000 de euro şi spune că creat totul de la zero pentru a lansa acest concept unic. „Practic, nu exista nicăieri şi nu există nici acum un loc care să găzduiască un concept asemănător, cu toate serviciile de îngrijire şi de cazare pentru animale şi cu toate produsele premium pe care le-am adus din afara ţării. Avem inclusiv serviciu de taxi, în cazul în care posesorii animalelor nu le pot aduce sau nu le pot lua la o anumită oră. La început a fost dificil să găsim un spaţiu potrivit atât pentru hotel, cât şi pentru SPA. Oamenii erau reticenţi, nu ştiu exact ce îşi imaginau că voi face acolo, deşi eu le explicam. O altă problemă majoră a fost forţa de muncă. Oamenii nu cunoşteau domeniul acesta al îngrijirii animalelor la acest nivel şi, la început, Am avut parte de eşec după eşec încercând să recrutez. Am mers inclusiv la Facultatea de Medicină veterinară, unde am vorbit despre aceste servicii şi i-am invitat pe studenţi să vină la să facă practică la noi, să se angajeze. Din 200 au venit trei. Doar o persoană a rămas. Eu, la rândul meu, şi apoi angajaţii, ne-am specializat tot timpul, am format oameni, i-am trimis şi pe ei la cursuri în afara ţării. Pentru că e important să înveţi de la psihologia canină, la cum să calmezi animalul dacă este anxios sau agresiv şi până la styling şi look final, pentru fiecare rasă în parte.”

În prezent, cei mai mulţi clienţi sunt câinii, însă are, de asemenea, în îngrijire şi pisici, peşti sau iepuri. „Era să avem şi o maimuţică, al cărei stăpân călătorea, dar între timp a rezolvat partea de transport pentru ea.”

Antreprenoarea spune că nu a fost deloc uşor, mai ales în pandemie, dar a încercat să se menţină pozitivă pentru ea şi pentru echipă, a implementat regulile de distanţare şi, chiar dacă a avut mult mai puţine programări, le-a stabilit la intervale orare şi mai mari. În plus, a făcut oferte speciale, a oferit mai multe tipuri de servicii de îngrijire a animalelor în mod gratuit, în ideea de a avea activitate şi de a menţine şi moralul echipei ridicat. „Am muncit foarte mult, în toţi aceşti ani, am realizat un vis, construind totul de la început. Acest aspect m-a învăţat să devin creativă, să mă adaptez în orice situaţie şi m-a motivat foarte mult.”

Pasionată de istoria şi cultura arabă, de makeup şi felul în care este evidenţiată feminitatea în această zonă, Sarah Sarrad îşi doreşte ca anul acesta să intre pe o nouă direcţie de business şi să lanseze o linie de produse cosmetice cu o astfel de inspiraţie. „Am propriile ritualuri de beauty de la 12 ani, m-a fascinat foarte mult lumea aceasta misterioasă şi îmi doresc să creez propria poveste şi s-o expun în acele culori, produse, texturi pe care de multe ori mi le-am dorit, dar nu le-am găsit întotdeauna în forma căutată”. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antreprenori,
conditii,
animale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.