O afacere de servicii de curăţenie cu atenţie faţă de sănătatea beneficiarilor

Autor: Anca Barbulescu Postat la 08 aprilie 2013 618 afişări

Antreprenorul Claudiu Apostol a decis să înceapă o afacere de nişă, ce a serviciilor de curăţenie bio. Afacerea a fost demarată în iarna anului trecut.

O afacere de servicii de curăţenie cu atenţie faţă de sănătatea beneficiarilor

“Sfârşitul anului trecut, când am lansat Bio-Cleaning, a fost momentul perfect pentru a ne organiza”, spune Claudiu Apostol. “Nu am avut clienţi din prima lună, dar am avut timpul necesar investiţiilor de început în achiziţii echipamente, selectare şi training personal. Este un business în care trebuie să fii pregătit atunci când vin comenzile.

Diferenţa în piaţă o face calitatea serviciului prestat la un preţ corect pentru client. De aceea, timpul de pregătire a fost extrem de important pentru noi. Şi să nu uitam că, după sărbători, oricine doreşte să transfere corvoada activităţilor de curăţenie către altcineva. Am oferit inclusiv servicii complete  privind dezechiparea bradului de Crăciun, reciclarea lui şi curăţenia aferentă”, adaugă Apostol.

5 lecţii de business importante

Principalele lecţii de business pe care antreprenorul le-a aplicat încă de la început businessului Bio-Cleaning au fost următoarele:

-  Urmăreşte-ţi strategia şi atingerea obiectivelor stabilite;

-  Fii atent în permanenţă la competiţie şi la strategia aplicată de aceasta;

-  Alege oamenii cu care lucrezi în funcţie de abilităţile lor şi nevoile business-ului;

-  Creează o echipă şi motiveaz-o pentru a fi performantă;

-  Creează valore pentru clienţi prin propria activitate; creează-ţi cu clientul o relaţie bazată pe parteneriat pe termen lung, respectînd exigenţele şi nevoile acestuia.

Claudiu Apostol consideră că principalele posibile dificultăţi pe care le poate întâmpina, în perioada de început, un start-up de nişă, aşa cum este BioCleaning, încep cu posibila reticenţă a clienţilor legată de costurile unei intervenţii bio. În general în Romania, bio, deşi foarte solicitat indiferent că este vorba de mâncare, băutură sau servicii, este poziţionat sus pe scala preţurilor. Potrivit lui Apostol, Bio-Cleaning a preluat diferenţa de preţ dintre produsele clasice şi cele bio, tocmai pentru a facilita accesul uşor al clienţilor la serviciile firmei. Dificultăţi sunt şi în găsirea de personal adecvat şi potrivit acestui tip de business. în plus, este posibil să fie necesară o investiţie iniţială mai mare decât cea bugetată iniţial.

Poziţionarea bio înseamnă preţuri mai mari decât media, ceea ce aduce cu sine atât avantaje, cât şi dezavantaje: “Avantajele sunt: adăugare de plus valoare business-ului, sănătatea, ce conteaza mai mult decât banii, şi satisfacţia clienţilor mulţumiţi. Dezavantajele sunt: investiţii/costuri mai mari într-un business bio faţă de modelul clasic, timp investit în educaţia clienţilor şi promovarea conceptului bio precum şi volatilitatea businessului bio în faţa fluctuaţiilor economice”, conchide Claudiu Apostol.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/o-afacere-de-servicii-de-curatenie-cu-atentie-fata-de-sanatatea-beneficiarilor-10720462
10720462
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.