Numărul turiştilor străini în Grecia este în scădere puternică, din cauza percepţiei externe

Postat la 30 iulie 2012 9 afişări

Numărul turiştilor străini în Grecia a scăzut cu 11% în primele cinci luni ale anului faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, afectând o economie aflată în cel de-al cincilea an de recesiune, din cauza percepţiei asupra ţării pe fondul crizei datoriilor de stat.

Cifrele au fost prezentate de banca centrală a Greciei, potrivit The Guardian.

Turiştii străini au cheltuit în Grecia 1,48 miliarde euro în primele cinci luni, cu 12,5% mai puţin decât cu un an în urmă.

Turismul generează 16,5% din economia Greciei, fiind de departe cel mai mare sector economic. Un grec din cinci lucrează în turism.

Declinul principalului motor economic contribuie la adâncirea recesiunii şi ar putea genera noi şomeri, în contextul unui şomaj ajuns oricum la cote record, de aproximativ 22%. Totodată, situaţia din turism ar putea priva bugetul de stat de veniturile necesare pentru respectarea ţintelor privind reducerea deficitului bugetar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turişti,
Grecia,
scădere
/actualitate/numarul-turistilor-straini-in-grecia-este-in-scadere-puternica-din-cauza-perceptiei-externe-9910299
9910299
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.