Numărul noilor cereri de şomaj din SUA a crescut neaşteptat în ultima săptămână

Postat la 08 septembrie 2011 10 afişări

Numărul noilor cereri de şomaj din Statele Unite a crescut neaşteptat săptămâna trecută, datele furnizând noi dovezi privind problemele de pe piaţa muncii cu numai câteva ore înainte ca preşedintele SUA, Barack Obama, să susţină un discurs în faţa Congresului.

Principalii indici ai burselor americane au fost influenţaţi negativ de datele privind piaţa muncii în perioada de pretranzacţionare, înainte de deschiderea bursei. Aplicaţiile pentru ajutoare de şomaj au urcat la 414.000 în săptămâna încheiată pe 3 septembrie, după 412.000 de cereri în săptămâna anterioară, a anunţat, joi, Departamentul Muncii. Analiştii de pe Wall Street se aşteptau la un declin până la 405.000 de noi aplicaţii. Cu excepţia unei săptămâni la începutul lui august, numărul cererilor pentru şomaj s-a menţinut peste 400.000 din prima parte a lunii aprilie. Departamentul Muncii a afirmat că nu există un efect sesizabil asupra datelor al recentelor uragane şi furtuni care au afectat SUA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
somaj,
crestere,
cereri
/actualitate/numarul-noilor-cereri-de-somaj-din-sua-a-crescut-neasteptat-in-ultima-saptamana-8714710
8714710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.