Numărul ATACURILOR CIBERNETICE a crescut. Care sunt ţintele

Postat la 17 aprilie 2013 15 afişări

Numărul atacurilor cibernetice a crescut cu 42% în 2012 în întreaga lume, IMM-urile şi subcontractanţii acestora fiind ţintele preferate ale infractorilor, potrivit raportului anual al companiei americane de securitate informatică Symantec.

Numărul ATACURILOR CIBERNETICE a crescut. Care sunt ţintele

 "Concepute pentru furturi de proprietate intelectuală, aceste atacuri de spionaj cibernetic afectează tot mai mult sectorul industrial, precum şi IMM-urile care au sub 250 de salariaţi şi care reprezintă obiectul a 31% dintre aceste atacuri", în comparaţie cu 18% în 2011, notează raportul publicat marţi.

"IMM-urile se simt adeseori la adăpost de aceste atacuri, însă infractorii informatici sunt atraşi de coordonatele lor bancare, datele lor comerciale şi proprietatea intelectuală. Infrastructura şi practicile lor de securitate sunt adesea inadecvate", precizează Symantec.

Odată ce website-urile acestor companii sunt compromise, acestea "sunt apoi utilizate în atacuri cibernetice de amploare şi atacuri de tip «Watering Hole»", explică grupul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/numarul-atacurilor-cibernetice-a-crescut-care-sunt-tintele-10756958
10756958
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.