Numărul angajaţilor din Marea Britanie a atins un nivel record

Postat la 17 octombrie 2012 10 afişări

Numărul persoanelor angajate din Marea Britanie a urcat la un nivel record în intervalul iunie-august, de 29,59 milioane, ca urmare a efectului organizării Jocurilor Olimpice, în timp ce şomajul a coborât la minimumul ultimului an.

Rata şomajului a scăzut în intervalul iunie-august la 7,9%, de la 8,1% în perioada de trei luni încheiată în mai. Numărul persoanelor angajate a urcat cu 212.000, la 29,59 milioane, iar cel al persoanelor fără loc de muncă a scăzut cu 50.000, la 2,53 milioane, potrivit Bloomberg.

Economiştii nu au reuşit să explice evoluţia solidă a pieţei muncii într-o perioadă de contracţie a PIB. Productivitatea nu a revenit şi rămâne cu aproape 4% sub maximul atins la începutul anului 2008, înainte de declanşarea crizei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajaţi,
Marea Britanie,
record
/actualitate/numarul-angajatilor-din-marea-britanie-a-atins-un-nivel-record-10234868
10234868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.