Număr-record de arme confiscate din bagaje de mână pe aeroporturile americane în 2014

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 23 ianuarie 2015 62 afişări

Un număr record de arme a fost interceptat în 2014 - dintre care peste 80% erau încărcate - în bagajele de mână ale unor pasageri pregătiţi să ia avionul, pe aeroporturi americane, a anunţat vineri Agenţia însărcinată cu Securitatea Transporturilor TSA.

Un număr-record de 2.212 arme - reprezentând o creştere de 22% în decurs de un an - a fost interceptat, iar 83% dintre ele erau încărcate, precizează TSA.

Agenţia a controlat anul trecut 653,5 milioane de pasageri şi 1,7 miliarde bagaje de mână.

Dallas şi Houston în Texas (sud), Atlanta în Georgia (sud-est), Phoenix în Arizona şi Denver în Colorado (sud-vest) sunt aeroporturile în care au fost efectuate cele mai importante confiscări.

O puşcă de asalt încărcată a fost interceptată la Dallas, iar un pistol încărcat, de nouă milimetri, pe care-l purta la şold un bărbat în vârstă de 94 de ani, a fost confiscat pe Aeroportul La Guardia de la New York.

Inspectorii TSA au interceptat de asemenea o grenadă de mână la Los Angeles - a cărei descoperire a întârziat cinci zboruri - şi şase bucăţi de explozivi la Tampa, în Florida (sud-est).

Ei au mai găsit un cuţit cu o lamă de 20 de centimetri lungime într-o enchilada, la Santa Rosa, în California (vest), şi lame de bărbierit într-o felicitare la Newport News, în Virginia (est).

Potrivit legii federale, încercarea de a introduce o armă încărcată sau nu la bordul unui avion poate antrena o anchetă penală şi o amendă în valoare de 10.000 de dolari.

Armele pot fi transportate în cală, dacă sunt descărcate, ambalate şi închise într-un container încuiat cu cheie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ARMAMENT,
TRANSPORT
/actualitate/numar-record-de-arme-confiscate-din-bagaje-de-mana-pe-aeroporturile-americane-in-2014-13783606
13783606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.