Nu ţii minte parolele? Dar un gest anume vei putea ţine minte?

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 ianuarie 2012 19 afişări

Nasir Memon, profesor la Universitatea din New York, lucrează la un sistem de protecţie bazat pe parole obţinute prin gesturi sau desene executate pe touchscreen. Parolele-gest sunt, în opinia sa, mai "prietenoase" decât alte sisteme de protecţie, cum sunt scanarea retinei sau a amprentelor.

Oamenii vor putea alege un gest sau un desen care ii reprezintă pentru a debloca tabletele, laptopurile sau PC-urile. Profesorul spune, într-un interviu acordat Bloomberg West, că acest tip de protecţie se poate dovedi mai sigur, pentru că mâinile au dimensiuni şi caracteristici ce diferă de la persoană la persoană; în altă ordine de idei, o stare de nervozitate şi tremurul mâinilor ar putea pune piedici sistemului în recunoşterea utilizatorului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parolele,
gest,
Nasir Memon,
/actualitate/nu-tii-minte-parolele-dar-un-gest-anume-vei-putea-tine-minte-9138041
9138041
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.