Noul şef al trezoreriei statului are lichidităţi în depozite bancare şi acţiuni de un milion de euro

Postat la 20 martie 2012 16 afişări

După 10 ani în trezoreria Raiffeisen Bank, Cristian Sporiş, numit recent secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu managementul datoriei statului, intră în administraţie cu o avere care include atât un portofoliu imobiliar consistent (deţinut împreună cu soţia) - două case în Sibiu, un apartament în Bucureşti şi 8 terenuri -, cât şi lichidităţi în bănci echivalente cu circa 460.000 de euro, plus investiţii pe bursă evaluate la aproximativ 545.000 de euro.

Rezultă aşadar o avere lichidă de peste un milion de euro, la care se adaugă proprietăţile imobiliare mai greu de evaluat. Misterul legat de salariul unui trezorier de bancă mare rămâne intact, Sporiş invocând clauza de confidenţialitate din contractul de muncă pentru a nu-şi publica veniturile salariale pe 2011. Cu siguranţă câştigul de la Raiffeisen nu se compară cu salariul de secretar de stat - Bogdan Drăgoi, predecesorul său, a încasat în 2011 circa 58.000 de lei, însă funcţiile adiacente de la CEC, Eximbank şi AVAS care vin la pachet cu funcţia compensează diferenţa. Numai de la CEC Drăgoi a încasat anul trecut circa 105.000 euro ca membru în consiliul de administraţie. Odată cu numirea ca secretar de stat responsabil cu managementul datoriei publice, Sporiş a preluat conducerea Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de la Eximbank, post care i-a adus anul trecut lui Drăgoi, actualul ministru de finanţe, un venit de peste 50.000 de euro. Sporiş urmează să intre şi în consiliul de administraţ ie al celeilalte bănci de stat, CEC Bank, însă acolo procedurile durează mai mult, fiind necesară şi aprobarea BNR.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
trezorerie,
lichiditati,
depozite,
actiuni
/actualitate/noul-sef-al-trezoreriei-statului-are-lichiditati-in-depozite-bancare-si-actiuni-de-un-milion-de-euro-9417532
9417532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.