Noul primar din Chicago e de origine romana

Postat la 25 februarie 2011 20 afişări

Rahm Emanuel (51 de ani), care a fost ales marti primar al orasului Chicago, este nepotul unui imigrant roman care a ajuns in Statele Unite in 1917, scrie Bucharest Herald. Mama lui Rahm, Marsha Emanuel (nascuta Smulevitz), este fiica unui imigrant moldovean care s-a remarcat ca boxer, dar si ca lider de sindicat.

Imediat dupa aflarea rezultatelor scrutinului din Chicago, Rahm Emanuel a declarat: "Este o mare realizare pentru mine, Rahm Emanuel, nepotul lui Herman Smulevitz - care a venit in acest oras (n.r. Chicago) in 1917, de la granita ruso-romana, pe cand avea 13 ani, pentru a scapa de pogromuri (n.r. ucidere in masa a minoritatilor) - si fiul lui Benjamin Emanuel, care a venit aici in 1959 din Israel, pentru a incepe o cariera medicala"..

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
Chicago,
roman
/actualitate/noul-primar-din-chicago-e-de-origine-romana-8011372
8011372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.