Noul Guvern al Franţei a stabilit priorităţile / Îmbunătăţirea puterii de cumpărare este o "urgenţă"

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 mai 2022 16 afişări

Noul Guvern al Franţei, condus de premierul Elisabeth Borne, a stabilit luni, în prima şedinţă, priorităţile mandatului, printre acestea figurând îmbunătăţirea puterii de cumpărare, iar preşedintele Emmanuel Macron este convins că noul Cabinet este unul "de acţiune".

Noul Guvern al Franţei a stabilit priorităţile / Îmbunătăţirea puterii de cumpărare este o "urgenţă"

Premierul Elisabeth Borne a organizat luni prima şedinţă de Guvern. Conform purtătoarei de cuvânt Olivia Gregoire, Guvernul a fixat câteva priorităţi. "Este vorba de educaţie, sănătate, ecologie şi de o urgenţă, puterea de cumpărare", a afirmat Olivia Gregoire, citată de cotidianul Le Monde.

"Guvernul acesta este în primul rând un guvern al acţiunii", a declarat, la rândul său, preşedintele Emmanuel Macron, reamintind că Franţa s-a confruntat şi se confruntă cu "un context inedit", la finalul crizei pandemiei şi cu războiul dintre Rusia şi Ucraina.

Jean-Luc Mélenchon, liderul mişcării Franţa Nesupusă (stânga, opoziţie), a criticat, vineri seară, noua echipă guvernamentală propusă de premierul Elisabeth Borne, exprimând convingerea că acest Cabinet va rămâne în funcţie doar o lună, până la scrutinul legislativ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
politică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.