Noul Cod al Muncii, promulgat de Basescu. Vezi care sunt principalele schimbari pe care le va aduce

Postat la 31 martie 2011 10 afişări

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Codului Muncii. Anuntul in acest sens a fost facut printr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In noul Cod al Muncii a fost introdusa prevederea potrivit careia in termen de 45 zile calendaristice de la data concedierii colective salariatul concediat are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.

Noul Cod al Muncii introduce si perioada de stagiu, pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, aceasta constand in primele sase luni dupa debutul in profesie. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu adeverinta care este vizata de Inspectoratul Teritorial de Munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Noul Cod al Muncii,
Basescu,
schimbari
/actualitate/noul-cod-al-muncii-promulgat-de-basescu-vezi-care-sunt-principalele-schimbari-pe-care-le-va-aduce-8117453
8117453
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.