Noua zonă pietonală din centrul Sibiului a fost dotată cu bănci smart

Autor: Laura Buciu Postat la 03 decembrie 2020 141 afişări

Turiştii şi localnicii pot încărca dispozitivele mobile stând pe bancă, în Piaţa Mică, din centrul Sibiului, unde au fost puse bănci smart, cu priză, construite din oţel, acoperit cu lemn tropical şi sticlă. Trei dintre bănci îşi produc singure electricitatea.

Noua zonă pietonală din centrul Sibiului a fost dotată cu bănci smart

Din cele cinci bănci recent amplasate în Piaţa Mică din Sibiu, trei îşi produc singure electricitatea necesară pentru încărcarea dispozitivelor mobile, acestea fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice pe şezutul băncii. Acestea sunt dotate şi cu un dispozitiv pentru încărcarea wireless a dispozitivelor mobile.

Celelalte două bănci sunt conectate la reţeaua de electricitate şi dotate cu prize USB pentru încărcare.

„În nouă zonă pietonală din Piaţa Mică, în jurul Casei Artelor, am înlocuit băncile cu o variantă mai modernă şi mai smart. Atunci când vom putea ieşi din case, sibienii şi turiştii vor avea la dispoziţie cinci bănci cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile, mai comode şi mai plăcute ca aspect”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Dispozitivele urmează să fie puse în funcţiune, iar facilităţile de încărcare vor fi active de sâmbătă, 5 decembrie, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu.

Băncile smart sunt fabricate în Cehia, din oţel acoperit cu lemn tropical şi sticlă, potrivite ca aspect unui centru istoric.

Costul achiziţiei a fost de 82.000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
smart,
bancă,
pietonal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.