Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. Turcia, SUA şi Israel au intrat în zona roşie - DOCUMENT

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 august 2021 719 afişări

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi o nouă listă a ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România

Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. Turcia, SUA şi Israel au intrat în zona roşie - DOCUMENT

În zona roşie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica şi Sint Maarten;

În zona galbenă au intrat, din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Olanda, Malta, Kuweit şi Panama, iar din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda şi Saint Lucia.

În zona verde au intrat: Luxemburg, Oman şi Zimbabwe.

Noua hotărâre abrogă art. 9 din HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 care prevede excepţii de la măsura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud şi India.

Membrii delegaţiilor sportive precum şi artiştii şi stafful acestora, care sosesc în România pentru participarea la competiţii sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul naţional, din ţări aflate în zona roşie de risc epidemiologic, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competiţiilor sau, după caz, evenimentelor menţionate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cnsu,
lista roşie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.