Noua Constitutie ungara, cu referiri la Dumnezeu si familia traditionala, semnata de Parlament

Postat la 18 aprilie 2011 10 afişări

Parlamentul ungar a adoptat luni dupa-amiaza o noua Constitutie ultraconservatoare, cu 262 de voturi pentru, 44 impotriva si o abtinere, potrivit rezultatului oficial al votului.

Noua Constitutie are la baza un proiect ultraconservator al premierului Viktor Orban, cu referiri la Dumnezeu si la familia traditionala, calificat drept "puci" constitutional de opozitie. Dupa adoptarea sa in Parlament, noua Constitutie va trebui sa fie semnata luni, in a doua zi de Paste, de presedintele Pal Schmitt, un apropiat al lui Viktor Orban, si va intra in vigoare la 1 ianuarie 2012. In preambulul sau, plin de formule care tin de un patos istoric, crestin si nationalist, noua Constitutie promite sa ocroteasca "unitatea spirituala si intelectuala" a natiunii maghiare, "rupta in mai multe parti in timpul furtunilor istoriei".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
constitutie,
parlament
/actualitate/noua-constitutie-ungara-cu-referiri-la-dumnezeu-si-familia-traditionala-semnata-de-parlament-8168744
8168744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.