NOUA CONSTITUŢIE: Tricolorul va avea stema ţării. 10 Mai zi naţională, "Tricolorul" imn şi România stat membru UE, amendamentele respinse de comisia de revizuire

Postat la 04 iunie 2013 93 afişări

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, un amendament al deputatului PSD Gheorghe Emacu, prin care va fi menţionată în legea fundamentală înscrierea stemei României pe tricolor. Mai multe amendamente, printre care instituirea prin legea fundamentală unei zile naţionale de 10 Mai, schimbarea imnului naţional actual cu "Tricolorul", institutuirea "Nihil Sine Deo" drept deviza României şi menţionarea ca stat membru al UE au fost respinse.

NOUA CONSTITUŢIE: Tricolorul va avea stema ţării. 10 Mai zi naţională, "Tricolorul" imn şi România stat membru UE, amendamentele respinse de comisia de revizuire

 Potrivit amendamentului la articolul 12 alineatul 1 adoptat de către membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, "drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu".

În forma actuală, Constituţia stabileşte că "drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu".

Membrii comisiei pentru revizuirea Constituţiei au respins toate amendamentele care ar fi introdus în legea fundamentală o zi naţională de 10 Mai, formulate de senatorul PNL Victor Ciorbea, dar şi de grupurile parlamentare al PNL.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-constitutie-tricolorul-va-avea-stema-tarii-10-mai-zi-nationala-tricolorul-imn-si-romania-stat-membru-ue-amendamentele-respinse-de-comisia-de-revizuire-10924661
10924661
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.