NOUA CONSTITUŢIE: Comisia de revizuire introduce o nouă prevedere privind transparenţa decizională

Postat la 19 iunie 2013 48 afişări

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, miercuri, înainte de votul final asupra proiectului de modificare a legii fundamentale, un amendament propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu, care prevede obligativitatea instituţiilor publice de a supune dezbaterii publice actele normative.

NOUA CONSTITUŢIE: Comisia de revizuire introduce o nouă prevedere privind transparenţa decizională

 Membrii comisiei de revizuire au adoptat, cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere, o completare a articolului 31 din Constituţie care priveşte "dreptul la informaţie".

"Proiectele de acte normative ce urmează să fie adoptate de autorităţile şi instituţiile publice, cu excepţia celor care au caracter de urgenţă potrivit legii, sunt supuse cu cel puţin 30 de zile înainte de adoptare dezbaterii publice", a fost amendamentul adoptat în comisia de revizuire.v

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-constitutie-comisia-de-revizuire-introduce-o-noua-prevedere-privind-transparenta-decizionala-10984690
10984690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.