Noua bancnotă care stârneşte furia a milioane de oameni

Postat la 19 iulie 2017 498 afişări

Banca Angliei prezintă astăzi noua bancnotă de 10 lire sterline, care urmează să intre în circulaţie mai târziu anul acesta. Mulţi britanici şi-au exprimat însă nemulţumirea vizavi de designul acesteia, mai exact de citatul înscris pe ea.

Noua bancnotă care stârneşte furia a milioane de oameni

Pe noua bancnotă este imprimat chipul celebrei scriitoare Jane Austen şi inscripţionat un citat din Mândrie şi Prejudecată: "Declar, în cele din urmă, că nu există plăcere mai mare ca cititul".

Iar de aici încep controversele şi nemulţumirile. În contextul original, Caroline Bingle, personajul care rosteşte aceste cuvinte, este mai mult decât nesinceră.

Bingley nu este deloc interesată de literatură, ci pretinde că este un cititor avid, doar pentru a atrage atenţia personjului masculin Darcy.

Aşa cum notează The Guardian, Bingley rosteşte cuvintele pentru a-l impresiona pe Darcy, în timp ce stă lângă el când acesta citeşte.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.