Nou sarcofag la Cernobîl: Structura care va avea 29.000 de tone şi 110 metri înălţime va proteja reactorul accidentat al centralei nucleare

Postat la 28 noiembrie 2012 27 afişări

Asamblarea unui nou sarcofag la reactorul accidentat al centralei nucleare de la Cernobîl, unde în 1986 a avut loc cea mai gravă catastrofă nucleară din istoria lumii, a atins o nouă "etapă semnificativă" odată cu finalizarea primei părţi a acestei structuri gigantice.

"Este o etapă semnificativă şi un pas important în privinţa limitării consecinţelor accidentului" nuclear, a declarat Suma Şakrabarti, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care participă la finanţarea proiectului.

Structura finalizată, o parte a noului sarcofag, destinat reducerii ameninţării radioactivităţii în zonă, este realizată din aproximativ 5.000 de tone de oţel şi atinge o înălţime de 22 de metri, precizează BERD într-un comunicat publicat la 27 noiembrie.

La finalul lucrărilor, în 2015, structura va cântări aproximativ 29.000 de tone, se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 164 de metri şi va atinge o înălţime de 110 metri.

Sarcofagul va conţine echipamente de înaltă tehnologie, destinate efectuării în deplină securitate a unor opraţiuni de decontaminare în interiorul reactorului accidentat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
centrale nucleare,
sarcofag,
Cernobîl
/actualitate/nou-sarcofag-la-cernobil-structura-care-va-avea-29-000-de-tone-si-110-metri-inaltime-va-proteja-reactorul-accidentat-al-centralei-nucleare-10355805
10355805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.