Nou record al inflaţiei în Germania, din cauza pandemiei şi a crizei cu Rusia

Autor: Mediafax Postat la 30 martie 2022 59 afişări

Nou record al inflaţiei în Germania, din cauza pandemiei şi a crizei cu Rusia

Rata inflaţiei în Germania a ajuns, în martie, la 7,3%, cel mai mare nivel din ultimii peste 40 de ani, conform estimărilor preliminare efectuate de Oficiul pentru Statistică de la Berlin, informează site-ul Tagesschau.de.

Potrivit estimărilor oficiale, inflaţia este în martie 2022 cu 7,3% mai ridicată comparativ cu aceeaşi lună din 2021, în contextul continuării creşterii preţurilor la energie şi carburanţi, în contextul crizei pandemiei şi al războiului din Ucraina.

Acesta este cel mai mare nivel al inflaţiei înregistrat în Germania după toamna anului 1981, când a avut loc primul Război din Golful Persic.

"Dubla criză a pandemiei şi a războiului din Ucraina generează costuri asupra bunăstării noastre", argumentează analistul economic Jens-Oliver Niklasch, de la grupul bancar LBBW.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
inflatie,
criza,
pandemie,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.