Notarii au crescut cu până la 40% valorile minime pentru apartamentele din Bucureşti

Postat la 23 aprilie 2013 33 afişări

Grila pentru acest an după care notarii calculează taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile cu apartamente în Bucureşti a fost stabilită la valori mai mari cu până la 40% faţă de 2012, în condiţiile în care în ultimii ani preţurile de tranzacţionare a locuinţelor s-au redus constant.

 Ghidul valorilor orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru 2013 clasifică apartamentele din Bucureşti în 60 de zone, după numărul etajului, gradul de confort, precum şi anul construcţiei.

Valorile din grilă se plasează semnificativ sub preţurile de tranzacţionare şi reprezintă nivelul minim la care se poate încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Potrivit noii grile, aplicabile de la 1 ianuarie, pentru un apartament de două camere confort I sporit situat la un etaj intermediar în zona Unirii valoarea minimă se situează la 65.610 euro, valabilă pentru o construcţie din anul 1978-1997. Anul trecut, un apartament în aceeaşi zonă, cu aceleaşi caracteristici, dar încadrat ca an al construcţiei între 1978-1997, avea o valoare de 45.750 de euro

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/notarii-au-crescut-cu-pana-la-40-valorile-minime-pentru-apartamentele-din-bucuresti-10785710
10785710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.