Norul de cenusa din Islanda paralizeaza traficul aerian in Europa. Va ajunge si in Romania?

Postat la 16 aprilie 2010 20 afişări

Activitatea aeriana din Marea Britanie, Franta Suedia, Norvegia, Finlanda, Suedia, Belgia, Spania, SUA, Germania si Romania a fost afectata de norul de cenusa provocat de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda.

In afara vizibilitatii reduse, exista pericolul ca norul de cenusa sa afecteze motoarele avioanelor.

Coloane imense de cenusa continuau sa se ridice, joi, din vulcanul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei, a carui eruptie ar putea sa se dureze mai multe saptamani sau chiar luni, potrivit unui specialist islandez.

In Romania au fost anulate pana in acest moment peste 30 de curse. Este vorba despre zboruri ale companiilor Wizz Air, Air France, Lufhtansa, Fin Air, KLM, Lot si Tarom. Opt curse au fost anulate in aceasta dimineata de catre autoritatile aeroportuare de la Bucuresti, acestea adaugandu-se celor 22 care au fost anulate inca de joi. Cele opt curse anulate aveau ca destinatie Amsterdam, Londra, Paris si Frankfurt si retur.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
eruptie,
vulcan,
Islanda,
nor,
cenusa,
trafic,
zboruri
/actualitate/norul-de-cenusa-din-islanda-paralizeaza-traficul-aerian-in-europa-va-ajunge-si-in-romania-5911877
5911877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.