Normele UE privind preţurile "unisex" în domeniul asigurărilor intră în vigoare

Postat la 21 decembrie 2012 11 afişări

Noile norme UE privind preţurile "unisex" în domeniul asigurărilor, care intră în vigoare vineri, prevăd că asigurătorii din Europa vor trebui să perceapă, pentru aceleaşi produse de asigurare, aceleaşi preţuri atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, fără deosebiri pe criterii de sex.

Potrivit Comisiei Europene, această schimbare are loc pe fondul hotărârii pronunţate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene conform căreia primele diferite pentru bărbaţi şi femei, stabilite doar pe criterii de sex, sunt incompatibile cu principiul preţurilor unisex prevăzut în legislaţia UE privind egalitatea de gen şi cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

"Egalitatea de gen este un drept fundamental în Uniunea Europeană, iar Curtea de Justiţie a clarificat faptul că acest drept se aplică şi pentru stabilirea preţurilor asigurărilor. Sectorul asigurărilor a avut la dispoziţie mai mult de un an pentru a se pregăti pentru trecerea la preţurile unisex şi, în toată această perioadă, Comisia Europeană a sprijinit adaptarea sectorului.Comisia va monitoriza punerea în practică a acestor noi norme de către sectorul asigurărilor", a afirmat vicepreşedintele CE Viviane Reding, comisarul UE pentru Justiţie, potrivit unui comunicat de joi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Norme UE,
"unisex",
asigurări
/actualitate/normele-ue-privind-preturile-unisex-in-domeniul-asigurarilor-intra-in-vigoare-10406398
10406398
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.