Nokia a vândut în trimestrul al doilea cele mai puţine telefoane din ultimii opt ani

Postat la 18 iulie 2013 77 afişări

Vânzările de telefoane mobile ale grupului finlandez Nokia au scăzut cu 27% în trimestrul al doilea, la 61,1 milioane de unităţi, minimul ultimilor opt ani, rezultatele dezamăgind atât pe segmentul smartphone cât şi pe cel al terminalelor clasice, potrivit Financial Times.

Nokia a vândut în trimestrul al doilea cele mai puţine telefoane din ultimii opt ani

 Rezultatul înregistrat de Nokia în trimestrul al doilea este cel mai slab începând cu trimestrul al doilea din 2005, când grupul a vândut 60,8 milioane de telefoane.

Analiştii consultaţi se aşteptau la vânzări de 63,5 milioane de unităţi.

Vânzările de smartphone-uri au crescut de la 6,1 milioane de unităţi în trimestrul al doilea al anului trecut la 7,4 milioane în acest an, în timp ce analiştii anticipau 8,1 milioane de unităţi. Livrările de telefoane mobile clasice, mai ieftine, au scăzut de la 73,5 milioane anul trecut la 53,7 milioane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nokia-a-vandut-in-trimestrul-al-doilea-cele-mai-putine-telefoane-din-ultimii-opt-ani-11131330
11131330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.