Noi reguli pentru etichetarea alimentelor ambalate ca fiind "sănătoase" în SUA

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 septembrie 2022 56 afişări

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) propune noi reguli pentru etichetarea alimentelor ambalate ca fiind "sănătoase", în încercarea de a ajuta oamenii să facă alegeri nutriţionale în cunoştinţă de cauză care pot contribui la reducerea riscului de boli cronice.

Noi reguli pentru etichetarea alimentelor ambalate ca fiind "sănătoase" în SUA

Modificările propuse pentru etichetarea alimentelor vin în ziua primului summit al Casei Albe privind foametea, nutriţia şi sănătatea din ultimii 50 de ani.

Conform noii propuneri, produsele ambalate vor putea purta eticheta "sănătos" cu condiţia ca acestea să conţină o anumită cantitate de alimente din cel puţin una dintre grupele, recomandate de actualele orientări dietetice, cu limite specificate privind grăsimile saturate, sodiul şi zaharurile adăugate, notează Reuters.

Mai mult de 80% din populaţia americană nu a consumat suficiente legume, fructe şi lactate, consumând în acelaşi timp cantităţi nesănătoase de zaharuri adăugate, grăsimi saturate şi sodiu în alimentaţia lor, a declarat FDA.

"Este posibil ca prea mulţi oameni să nu ştie ce reprezintă o hrană sănătoasă. Măsura luată de FDA va ajuta la educarea mai multor americani", a declarat secretarul american pentru sănătate şi sănătate publică Xavier Becerra.

De asemenea, agenţia a precizat că doreşte să conceapă un logo pe care producătorii să îl afişeze pe produsele care îndeplinesc criteriile de sănătate ale FDA, pentru a-i ajuta pe consumatori să identifice şi să aleagă cu uşurinţă produsele potrivite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimente,
sănătoase",
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.