Noi reguli de intrare în Bulgaria de azi. Se intră doar prin punctele unde este personal medical

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 septembrie 2021 33 afişări

Noi reguli de intrare în Bulgaria de azi. Se intră doar prin punctele unde este personal medical

Noi reguli de intrare în Bulgaria sunt în vigoare de azi. Românii pot intra doar prin punctele unde este personal medical şi doar cu certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test. 

Autorităţi de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile călătoriei în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanele care sosesc din zona verde li permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conţine aceleaşi date ca şi Certificatul digital COVID al UE.

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se găsesc persoane care se tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediat a teritoriului acestui stat şi copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Românilor le este permisă intrarea în Bulgaria numai prin puncte de trecere la frontiere unde se găsesc personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

PTF Giurgiu - Ruse, judeţul Giurgiu

P.TF Calafat - Vidin, judeţul Dolj

P.TF Bechet - Oriahovo, judeţul Dolj

P.TF Turnu Măgurele - PTF Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman

P.TF Vama Veche - Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin PTF Ostrov - Silistra, judeţul Constanţa, PTF Zimnicea - Svishtov şi PTF Negru Vodă - Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediat a teritoriului ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
intrare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.