Noi măsuri anunţate de Rafila. Cum vor intra românii în ţară

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 decembrie 2021 500 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă noi măsuri despre modul în care vor intra românii aflaţi peste hotare în ţară.

Noi măsuri anunţate de Rafila. Cum vor intra românii în ţară

Rafila spune că la întâlnirea convocată vineri de premierul Nicolae Ciucă cu autorităţile sanitare s-a discutat situaţia cetăţenilor români infectaţi cu noua tulpină - Omicron.

„Din fericire, situaţia este bună, dar o concluzie evidentă a fost că vaccinarea persoanelor rămâne cea mai bună formă de protecţie împotriva bolii şi a complicaţiilor şi a decesului. Din acest motiv recomandăm cu tărie în continuare vaccinarea”, a spus Rafila.

Măsurile care urmează să fie adoptate în perioada imediat următoare se referă la limitarea răspândirii noii tulpini.

Românii şi alţi cetăţeni care vin din ţări terţe, adică din afara Uniunii Europene, trebuie să prezinte un test RT-PCR făcut cu 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinaţi vor intra în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din alte ţări, dar din spaţiul Uniunii Europene, vor continua să prezinte certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR obţinut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală care călătoresc din alte state membre ale UE aflate în zona roşie urmează să fie carantinate timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate nu prezintă un test realizat cu 72 de ore înainte de călătorie, vor intra în carantină timp de 14 zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
măsuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.