Noi loturi de vaccin Moderna suspendate în Japonia. Au fost găsite „substanţe străine”

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 august 2021 133 afişări

Noi loturi de vaccin Moderna suspendate în Japonia. Au fost găsite „substanţe străine”

Noi loturi de vaccin Moderna împotriva COVID-19 au fost suspendate în Japonia, după ce au fost găsite „substanţe străine” în mai multe seruri folosite într-un centru din prefectura Okinawa.

„Substanţele străine” au fost găsite în vaccinuri Moderna, într-un mare centru de imunizare din prefectura Okinawa.

Inoculările au fost suspendate, a informat duminică radioul public NHK, citat de Reuters.

Vaccinurile Okinawa provin din alte loturi Moderna faţă de cele suspendate deja de guvernul japonez, din cauza rcontaminării.

Takeda Pharmaceutical Co, distribuitorul vaccinurilor Moderna, este aşteptat să investigheze posibilitatea contaminării vaccinurilor în timpul producţiei.

Joi, Takeda a anunţat decizia de a suspenda trei loturi de vaccin COVID-19 Moderna în Japonia, în urma rapoartelor primite de la centrele de vaccinare cu privire la o „substanţă străină” găsită în flacoane. Peste 1,6 milioane de doze au fost suspendate. Flacoanele ce fac obiectul reclamaţiilor iniţiale, care au determinat suspendarea, au fost identificate ca fiind parte dintr-un lot specific, dar, ca măsură suplimentară de precauţie, a fost suspendat un total de trei loturi fabricat în aceeaşi serie.

Autorităţile japoneze au informat că cercetează decesul a doi bărbaţi, inoculaţi cu vaccinul produs de compania Moderna.

Bărbaţii au murit luna aceasta, la câteva zile după primirea celei de-a doua doze de Moderna. Fiecare a primit o doză din cele trei loturi suspendate joi.

Japonia se luptă cu cel mai grav val de infecţii, determinat de varianta Delta, cu infecţii zilnice noi ce depăşesc 25.000 în august, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
vaccin,
suspendare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.