Noi confirmări că Nabucco Vest va fi prima rută europeană de transport a gazelor din regiunea Caspica

Autor: Ioana Matei Postat la 15 aprilie 2013 15 afişări

Membrii Comitetului Nabucco şi-au reconfirmat angajamentul pentru selecţia Nabucco Vest ca prima rută europeană de transport a gazelor din Regiunea Caspică. Reprezentanţii ţărilor semnatare ale Acordului Interguvernamental – Bulgaria, Ungaria, România, Turcia şi Austria - au adoptat, la a patra reuniune a Comitetului, o declaraţie pentru reafirmarea sprijinului politic pentru Nabucco şi pentru enumerarea următorilor paşi pe care îi vor urma pentru realizarea proiectului. Autorităţile competente din toate ţările de tranzit vor considera Nabucco proiect prioritar.

Reinhard Mitschek, Directorul Executiv al companiei NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, a declarat că nivelul înalt de cooperare strategică şi tactica demonstrată de reuniunea de astăzi arată că proiectul oferă beneficii reale producătorilor, investitorilor şi furnizorilor, susţinut de un cadru politic şi de reglementare solid, în contextul apropierii de faza finala de dezvoltare.

Conducta  Nabucco este cea mai scurtă cale de acces pe pieţele din Europa de sud-est.Faciltează astfel accesul spre întreaga regiune balcanică, dar şi spre Italia şi Grecia.Conducta o va conecta Conducta Trans Anatolian(Tanap) de la graniţa turco-bulgară şi va traversa Ungaria, Bulgaria şi România spre centrul de distribuţie al gazelor din Baumgarten, Austria.

Permissele de mediu au fost obţinute pentru Ungaria şi se apropie de a fi aprobate în România şi Bulgaria.

Environmental permits are already obtained in Hungary, and are close to being obtained in Romania and Bulgaria. NABUCCO is also the most technically advanced route, with one integrated operations and control system, ensuring the highest reliability and safety standards.

Proiectul Nabucco vizează creşterea securităţii energetice a Europei prin diversificarea resurselor de gaze naturale, care depind în prezent în mare măsură de importurile din Rusia. Gazoductul urmează să aducă gaze din Asia Centrală pe ruta Turcia - Bulgaria - România - Ungaria - Austria.

Consorţiul Nabucco a amânat, la începutul lunii mai 2011, începerea lucrărilor de construcţie a gazoductului cu un an, până în 2013, şi data la care ar trebui să aibă loc primele livrări de gaze naturale cu doi ani, pentru 2017. Capacitatea conductei urmează să fie de 31 miliarde metri cubi pe an, iar costurile investiţiei sunt estimate la 7,9 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noi-confirmari-ca-nabucco-vest-va-fi-prima-ruta-europeana-de-transport-a-gazelor-din-regiunea-caspica-10747251
10747251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.