Noi condiţii de intrare în Republica Cehă, au fost interzise toate călătoriile neesenţiale

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 ianuarie 2021 17 afişări

Noi condiţii de intrare în Republica Cehă, au fost interzise toate călătoriile neesenţiale

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Cehe, noile condiţii intrând în vigoare începând cu data de 30 ianuarie 2021 şi aplicându-se până la 14 februarie 2021, orele 23:59.

Începând cu data de 30 ianuarie 2021, sunt interzise toate călătoriile neesenţiale în Republica Cehă pentru cetăţenii străini, independent de clasificarea statelor de provenienţă în funcţie de nivelul de risc de infecţie (roşu, portocaliu, verde). Prin excepţie, cetăţenii străini (inclusiv cetăţenii români) pot intra în continuare pe teritoriul Republicii Cehe pentru motive întemeiate, respectiv: întoarcerea la reşedinţă; relaţii de muncă; studii; raţiuni familiale.

Astfel, sunt excluse călătoriile în scop turistic. Pentru aplicarea măsurilor s-au instituit controale ale Poliţiei, prin sondaj, la punctele de frontieră, inclusiv cu Slovacia.

Aşadar, cetăţenii români pot călători în Republica Cehă doar în condiţiile prezentate mai sus.

Totodată, MAE reaminteşte că persoanele care sosesc în Republica Cehă, inclusiv din România, trebuie să completeze în prealabil Formularul de Localizare (Public Health Passenger Locator Form), disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz, şi să prezinte la intrarea în Republica Cehă rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore. Testul poate fi realizat şi în Republica Cehă, în termen de maximum 5 zile de la sosire, însă, până la anunţarea rezultatului testării, persoana în cauză nu se poate deplasa pe teritoriul ceh.

Sunt exceptate de la obligaţia de a completa Formularul de Localizare şi de a prezenta testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 persoanele care călătoresc în Republica Cehă, inclusiv din România, pentru cel mult 24 ore, inclusiv în scop de tranzit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cehia,
intrare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.