Noi afirmaţii incendiare făcute de miliardarul Elon Musk. Cum minimizează din nou, public, riscurile COVID-19 şi de ce nu vrea să se vaccineze când va fi disponibil un vaccin

Autor: Andra Stroe Postat la 02 octombrie 2020 140 afişări

Noi afirmaţii incendiare făcute de miliardarul Elon Musk. Cum minimizează din nou, public, riscurile COVID-19 şi de ce nu vrea să se vaccineze când va fi disponibil un vaccin

Afirmaţiile controversatului antreprenor Elon Musk stârnesc din nou rumoare în rândul publicului, dar şi al celorlalţi miliardari cu care împarte topul celor mai bogaţi oameni din lume. Într-un interviu cu jurnalista Kara Swisher, CEO-ul Tesla şi SpaceX a spus că nu va face un vaccin COVID-19 când va fi disponibil şi a refuzat să spună dacă simte că e de datoria lui să plătească angajaţii care doresc să rămână acasă pentru a evita contractarea virusului. „Nu sunt în pericol de îmbolnăvire nici eu, nici copiii mei”, a declarat Musk în timpul episodului de luni al podcast-ului New York Times „Sway”, scriu cei de la CNN.

Musk a devenit cunoscut de-a lungul timpului drept un antreprenor excentric nu se teme să ofere opinii controversate, uneori opuse celor ale experţilor. El a susţinut că, de asemenea, că în loc de a se da ordine de izolare la domiciliu pentru a atenua răspândirea coronavirusului, „oricine este în pericol ar trebui pus în carantină până la trecerea furtunii”. Când Swisher l-a confruntat pe Musk în legătură cu posibilitatea ca oamenii să moară în timpul acestui proces de carantinare, el a răspuns direct: „Toată lumea moare”. „Întrebarea este, în general, ce serveşte binelui mai mare", a continuat Musk, adăugând că măsurile de blocaj nu au reuşit acest lucru şi că pandemia este o „situaţie fără câştig".

Musk, cea de-a treia cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index, a postat pe Twitter în aprilie că ordinele de şedere la domiciliu la nivel naţional s-au transformat de fapt în „arest la domiciliu”.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţii săi, dacă unii dintre aceştia săi i-ar spune că venirea la muncă le pune familia în pericol, Musk a spus că le va transmis pur şi simplu „să rămână acasă”. El a refuzat să explice dacă se va simţi obligat să îi plătească. Când Swisher a insistat, Musk a devenit defensiv, ameninţând că va încheia interviul. „Hai să mergem mai departe. Nu vreau să intru într-o dezbatere despre COVID. Dacă vrei să închei podcastul acum, o putem face."

El l-a vizat în discuţie şi pe colegul său miliardar, Bill Gates, care la sfârşitul lunii iulie i-a spus jurnalistului Andrew Ross Sorkin că Musk ar trebui să se ţină de ceea ce ştie el cel mai bine. „Face o maşină electrică grozavă. Şi rachetele sale funcţionează bine. Aşa că i se permite să spună aceste lucruri. Dar nu prea este implicat în vaccinuri. Sper că nu încurcă zonele în care nu este implicat prea mult", a declarat Gates la vremea aceea.

Musk a răspuns ironic, în maniera sa obişnuită: „De fapt noi chiar fabricăm aparatele de vaccinare pentru CureVac, acea companie în care ai investit".

Nu este prima dată când Musk îl critică pe cofondatorul Microsoft. Când Gates şi-a exprimat la începutul acestei luni îndoielile cu privire la potenţialul vehiculelor electrice pe distanţe lungi, Musk a scris pe Twitter că Gates „nu are nicio idee”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
public,
riscuri,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.