Nivel ridicat de iod radioactiv, masurat in mare, in apropierea centralei Fukushima

Postat la 26 martie 2011 9 afişări

Un nivel de iod radioactiv de 1.250 de ori mai mare decat norma admisa a fost masurat in mare, la cateva sute de metri in largul centralei nucleare avariate Fukushima, din nord-estul Japoniei, a anuntat sambata Agentia japoneza pentru siguranta nucleara.

Agentia a precizat ca testele au fost realizate de compania de electricitate care administreaza centrala, Tokyo Electric Power (TEPCO), pornind de la apa prelevata in largul reactorului 1. "Daca beti 50 de centilitri de apa curenta cu aceasta concentratie de iod, atingeti dintr-o data limita anuala pe care o puteti absorbi. Acesta este un nivel relativ ridicat", a explicat un purtator de cuvant al agentiei. El a adaugat ca "radioactivitatea eliberata in mare se va dilua datorita mareei, ceea ce inseamna ca ar trebui o concentratie mult mai importanta pentru ca algele si animalele marine sa o absoarba", a adaugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nivel-ridicat-de-iod-radioactiv-masurat-in-mare-in-apropierea-centralei-fukushima-8099742
8099742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.