Nivel record al ratei deceselor în iulie, în Europa. Care este motivul

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 septembrie 2022 55 afişări

Nivel record al ratei deceselor în iulie, în Europa. Care este motivul

Uniunea Europeană a înregistrat cu 16% mai multe decese decât de obicei în luna iulie, când un val de căldură record a afectat mai multe zone. Este cea mai mare cifră lunară de până acum în acest an, potrivit datelor oficiale publicate vineri.

Căldura extremă din sudul Europei a declanşat incendii de vegetaţie în Spania, Franţa şi Portugalia şi a dus la mii de decese cauzate de căldură în întreaga Europă, notează Reuters.

Excesul de mortalitate s-a ridicat la aproximativ 53.000 de decese în plus în iulie faţă de mediile lunare ale perioadei 2016-2019, a anunţat Eurostat.

"Pe baza informaţiilor disponibile, o parte din creşterea mortalităţii în iulie 2022 comparativ cu aceeaşi lună din ultimii doi ani poate fi cauzată de valurile de căldură care au afectat anumite părţi ale Europei", a precizat Eurostat.

16% a fost "o valoare neobişnuit de mare" pentru o lună iulie.

Spania şi Cipru au înregistrat cel mai mare număr de decese în exces în luna iulie, mai mult decât dublu faţă de media UE, cu rate de mortalitate în exces de 37% şi, respectiv, 33%.

În iulie, Spania a rezistat celui mai timpuriu val de căldură din ultimii 40 de ani, cu temperaturi care au depăşit 40 de grade Celsius (104°F) în unele părţi sudice şi centrale ale ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decese,
europa,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.