Niţu, despre pensia specială în cazul magistraţilor condamnaţi: Nu cred că anulare e cuvântul potrivit

Postat la 20 august 2013 32 afişări

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat marţi, la CSM, că nu este la curent cu un eventual proiect prin care Ministerul Justiţiei propune anularea pensiei speciale a magistraţilor condamnaţi pentru corupţie, precizând că, din punct de vedere juridic, nu crede că "anulare" este cuvântul potrivit.

Niţu, despre pensia specială în cazul magistraţilor condamnaţi: Nu cred că anulare e cuvântul potrivit

 "Nu sunt la curent cu un eventual proiect de lege prin care Ministerul Justiţiei propune anularea pensiilor celor condamnaţi. Nu sunt un specialist în dreptul muncii şi în drept civil. Eu vorbesc ca jurist, poate ca impact ar fi benefic, dar din punct de vedere juridic, nu ştiu dacă cuvântul anulare este cel mai potrivit. Cred că se pot face discuţii vizavi de o anumită pensie specială şi o anumită pensie de asigurări sociale", a declarat procurorul general al României.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, anunţa, pe 14 august, în şedinţa Guvernului, că proiectul de lege privind anularea pensiei speciale a magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie va fi discutat în şedinţa din 20 august a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cazanciuc a făcut această precizare după ce premierul i-a solicitat să trimită proiectul de lege la Parlament, până la 1 septembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nitu-despre-pensia-speciala-in-cazul-magistratilor-condamnati-nu-cred-ca-anulare-e-cuvantul-potrivit-11261550
11261550
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.