Niţu: Avizul de începere a urmăririi penale în cazul unui ministru parlamentar, o simplă formalitate

Postat la 20 august 2013 37 afişări

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat marţi, la CSM, că avizul de începere a urmăririi penale pe care Parlamentul trebuie să-l dea în cazul unui ministru sau al unui fost ministru care este şi parlamentar este doar o simplă formalitate.

Niţu: Avizul de începere a urmăririi penale în cazul unui ministru parlamentar, o simplă formalitate

 "Cred că acest aviz este, din punctul ăsta de vedere, o simplă formalitate, pentru că de fapt vine în beneficiul persoanei care este suspectă de săvârşirea unei infracţiuni, pentru că, în cazul în care ai spune că nu dai acest aviz, asupra acelei persoane ar putea plana anumite suspiciuni şi nu şi-ar putea face apărările necesare. Cred că este în beneficiul celui suspectat să beneficieze de un cadru procesual în care să-şi formuleze apărările şi să beneficieze de drepturile şi garanţiile pe care Codul de procedură şi legislaţia în vigoare i le oferă", a spus Tiberiu Niţu, referitor la posibilitatea ca Parlamentul să nu-şi dea acordul pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi.

Procurorul general a adăugat că începerea urmăririi penale este un moment extrem de important pentru a putea administra probe în cadrul unui dosar penal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nitu-avizul-de-incepere-a-urmaririi-penale-in-cazul-unui-ministru-parlamentar-o-simpla-formalitate-11261557
11261557
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.