Nicuşor Dan taie tot şi revine la PUG-ul din 2000

Postat la 25 februarie 2021 378 afişări

Nicuşor Dan taie tot şi revine la PUG-ul din 2000

Nicuşor Dan vrea suspendarea PUZ-uri din 5 sectoare ale Bucureştiului.Primarul Capitalei: Urbanismul din Bucureşti, din ultimii ani, a fost o golănie.Consilierii Generali ai Capitalei vor decide vineri dacă suspendă cele 5 PUZ-uri.Nicuşor Dan propune revenirea la Planul Urbanistic General din 2000

Autorizaţiile de construire emise până la suspendarea PUZ-urilor rămân în vigoare.Dezvoltatorii imobiliari calculează pierderi de 3 miliarde de euro. Primarul Sectorului 5 cere să fie consultaţi înainte de a suspenda PUZ-urile

Primarul Capitalei Nicuşor Dan vrea să suspende pentru doi ani Planurile Urbanistice Zonale din 5 sectoare. Votul final va fi vineri în şedinţa Consiliulu General al Municipiului Bucureşti. Primarul general acuză că PUZ-urile au fost făcute ilegal. S-au transformat în spaţii de construire multe terenuri pe care trebuiau să fie spaţii verzi. În locul parcurilor şi pe malul unor lacuri ar urma să apară blocuri cu zece etaje. 

„Bucureştiul are o documentaţie de urbanism, care este Planul Urbanistic General. După suspendarea PUZ-urilor de sector, revenim la Planul Urbanistic General”, a afirmat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

„Acolo unde cineva a luat o autorizaţie pentru un parter şi 10 etaje, iar PUG-ul iniţiat avea 5 etaje va trebui să taie vreo 5 etaje din construcţie”, a precizat Alexandru Pâinişoară de la Asociatia pentru Dreptul Urbanismului.

„Consiliul General al Municipiului Bucureşti poate să dea punctual un PUZ pentru fiecare din investiţiile pe care le considerăm necesare. De asemenea, tot ce înseamnă autorizaţie de construire emisă înainte de această suspendare rămâne în vigoare”, a menţionat Nicuşor Dan.

„Tot nelegală întrucât el nu mai poate suspenda aceste PUZ-uri care au intrat în circuitul civil pentru că suspendarea va fi asimilată cu o revocare şi atât ICCJ, cât şi în legea contenciosului administrative se stipulează foarte clar: actele administrative care au intrat în circuitul civil şi au produs efecte juridice nu mai pot fi revocate de autoritatea emitentă”, a mai spus reprezentantul Asociaţiei pentru Dreptul Urbanismului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicusor dan,
revenire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.