Nicolăescu: Reorganizarea în Sănătate va aduce economii de 50 de milioane de euro. Vor fi reduse trei-patru mii de posturi

Postat la 16 martie 2013 15 afişări

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, sâmbătă, că proiectul de reorganizare a sistemului are ca obiective accentuarea descentralizării şi controlul costurilor, ca parte a reformei în interesul cetăţeanului, economiile fiind estimate, pentru 2013, la 50 de milioane de euro.

Nicolăescu: Reorganizarea în Sănătate va aduce economii de 50 de milioane de euro. Vor fi reduse trei-patru mii de posturi

 Demnitarul a explicat, într-o conferinţă de presă, că iniţiativele de reorganizare lansate vineri în dezbatere publică reprezintă "un prim pas" al reformei din Sănătate "în interesul cetăţeanului".

Nicolăescu a spus că este "preferabilă o reformă din mers, decât o nouă legislaţie, care să întârzie cu câţiva ani" schimbările necesare, precizând că măsurile propuse de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt agreate şi susţinute de Fondul Monetar Internaţional.

"Puteţi să-i spuneti reorganizare, dacă desfiinţare nu place auzului", a spus el, referindu-se la reorganizarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor de asigurări de sănătate judeţene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nicolaescu-reorganizarea-in-sanatate-va-aduce-economii-de-50-de-milioane-de-euro-vor-fi-reduse-trei-patru-mii-de-posturi-10671698
10671698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.