Nicolăescu, la instalarea lui Buşoi: Va fi o relaţie consolidată între Ministerul Sănătăţii şi CNAS

Postat la 18 iunie 2013 53 afişări

Relaţia dintre Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va fi în sfârşit consolidată, în favoarea pacientului, odată cu instalarea în funcţie a noului preşedinte al CNAS, Cristian Buşoi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu, la instalarea lui Buşoi: Va fi o relaţie consolidată între Ministerul Sănătăţii şi CNAS

 "Primul mesaj pe care i l-am transmis a fost acela de colaborare, de deschidere, de transparenţă, de sprijin şi mă bazez pe cel puţin două elemente: îl cunosc de aproape 15 ani, am activat împreună în toate comisiile de sănătate şi, în al doilea caz, mă bazez pe experinţa pe care o are din Parlamentul European pe partea de sănătate, unde are contribuţii foarte, foarte importante", a spus ministrul Sănătăţii, după ceremonia de instalare în funcţie a noului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, până acum, Cristian Buşoi a lucrat la directive europene, iar acum trebuie să le aplice.

"Unele directive la care a lucrat acum suntem obligaţi să le transpunem, să le aplicăm şi în România. Cred că, în sfârşit, va fi o relaţie consolidată între Minister şi Casă, în favoarea pacientului. Am avut discuţii multe, prieteneşti, subiecte pe care am dorit să le discutăm cu mai multă aplecare şi urgenţă. Dar cred că este foarte important ca el să-şi poată prelua foarte bine funcţia şi cred că are nevoie de o săptămână - două pentru a fi foarte bine informat. După aceea, deciziile se vor lua în cunoştinţă de cauză. După ce vom face aceşti paşi, cred că vom putea lua împreună anumite atitudini publice", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nicolaescu-la-instalarea-lui-busoi-va-fi-o-relatie-consolidata-intre-ministerul-sanatatii-si-cnas-10980400
10980400
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.