Rezultat istoric: Niciun caz de gripă în Marea Britanie, datorită măsurilor anti-COVID

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 martie 2021 124 afişări

Rezultat istoric: Niciun caz de gripă în Marea Britanie, datorită măsurilor anti-COVID

Nici un caz de gripă nu a apărut în Marea Britanie de la începutul anului. Potrivit jurnaliştilor de la The Independent, rezultatul istoric este pus pe seama măsurilor anti-Covid.

Aproape 700.000 de teste pentru depistarea virusului gripal s-au făcut de la începutul anului în Marea Britanie şi nici unul nu a fost pozitiv, susţin jurnaliştii de la The independent care citează surse oficiale. O scădere accentuată a fost şi la finalul anului trecut, aceasta fiind explicată prin măsurile anti-Covid.

„Scăderea numărului de cazuri de gripă din acest an este provocată, probabil, de schimbările din comportamentul nostru, cum ar fi distanţarea socială, acoperirea feţei şi spălarea mâinilor, dar şi reducerea călătoriilor internaţionale”, a declarat, pentru The Independent, medicul Vanessa Saliba.

În paralel cu testele de gripă, autorităţile britanice au continuat campania de vaccinare antigripală a populaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
covid,
gripă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.