NEWS ALERT: Primele concluzii oferite de echipa OMS din Wuhan despre originile noului coronavirus

Autor: Andreea Tobias Postat la 09 februarie 2021 229 afişări

NEWS ALERT: Primele concluzii oferite de echipa OMS din Wuhan despre originile noului coronavirus

Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat. „Originea coronavirusului este animală. Cei mai probabili candidaţi pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii”, spune şeful misiunii din Wuhan, Peter Ben Embarek.

„Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea coronavirusului este animală”, a spus şeful misiunii OMS din Wuhan, Peter Ben Embarek, într-o conferinţă de presă, conform Agenţiei ANSA.

De aceeaşi părere a fost profesorul Lian Wannian, şeful delegaţiei a 17 experţi chinezi care au sprijinit misiunea OMS.

Cercetările efectuate până acum asupra coronavirusului sugerează că are o origine „animală”, dar nu este clar „specimenul gazdă”, a spus acesta, subliniind că „liliecii şi pangolinii sunt cei mai probabili candidaţi pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2".

„Nu există dovezi substanţiale ale răspândirii coronavirusului în China înainte de sfârşitul anului 2019. Şi nu există dovezi că acesta a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a spus profesorul Lian Wannian.

Misiunea de urmărire a originii COVID-19 va continua în restul lumii şi „nu va fi legată de nicio locaţie", a spus Lian Wannian, potrivit căruia China sprijină „munca şi acţiunea OMS”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.