Netflix, luat în vizor de analiştii de pe Wall Street: Rezultatele din ultimul trimestru pot scoate la iveală o serie de slăbiciuni structurale

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 18 ianuarie 2021 71 afişări

Netflix, luat în vizor de analiştii de pe Wall Street: Rezultatele din ultimul trimestru pot scoate la iveală o serie de slăbiciuni structurale

Netflix va publica rezultatele din T4/2020 după încheierea şedinţei de tranzacţionare de marţi, analiştii aşteptându-se la un profit de 1,41 dolari per acţiune şi venituri de 6,62 miliarde de dolari.

Astfel, câştigul pe acţiune (EPS) va înregistra o creştere modestă de 8,4% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, transmite Yahoo Finance.

Acţiunile au crescut cu 67% în 2020, însă ritmul a fost relativ slab în a doua jumătate a anului, iar gigantul american a raportat un minus de 8% în primele două săptămâni din 2021. Totodată, rivalii de la Walt Disney şi Roku s-au bucurat de estimări favorabile pe Wall Street.

De altfel, temerile cu privire la creşterile înregistrate de Netflix au înconjurat compania încă din luna iulie a anului trecut, iar unii analişti se aşteaptă ca 2021 să scoată la iveală o serie de slăbiciuni structurale. Divizia de investiţii a Bank of Montreal (BOM) a încurajat vânzarea acţiunilor Disney, în timp ce Daniel Salmon – analist BOM pe Wall Street – a declarat că acţiunile Disney vor termina luna decembrie într-o manieră relativ pesimistă.

Totuşi, firma de brokeraj Needham & Co din New York le-a sugerat clienţilor să vândă acţiunile Netflix şi să reorienteze spre Roku, platformă de streaming care a numărat anul trecut aproape 50 de milioane de utilizatori lunari activi în Statele Unite.

În prezent, părerea Wall Street-ului este relativ moderată, însă există voci care spun că abonaţii ar trebui să se îndepărteze de Netflix şi să caute alte opţiuni.

Alex DeGroote, proprietarul companiei de consultanţă media, a declarat spre sfârşitul lunii octombrie că ar evita acţiunile Netflix din ziua în care va fi anunţat în mod oficial un vaccin pentru COVID-19 sau în momentul în care vor fi ridicate măsurile de distanţare socială.

Valoarea de piaţă a companiei este de 220 de miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni este de circa 498 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analisti,
wall street,
netflix,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.