Nemţii de la Max Boegl îşi fac parc eolian de 180-200 mil. euro

Autor: Andreea Neferu Postat la 21 ianuarie 2013 66 afişări

Constructorul german Max Boegl, care a realizat proiecte precum stadionul Naţional Arena din Capitală sau autostrada Cernavodă-Medgidia-Constanţa, îşi extinde activităţile pe plan local, urmând să investească 180-200 de milioane de euro în construcţia unui parc eolian în Tulcea, cu o capacitate instalată de 99 MW.

Constructorul german Max Boegl, care a realizat proiecte precum stadionul Naţional Arena din Capitală sau autostrada Cernavodă-Medgidia-Constanţa, îşi extinde activităţile pe plan local, urmând să investească 180-200 de milioane de euro în construcţia unui parc eolian în Tulcea, cu o capacitate instalată de 99 MW. "Avem trei motive pentru care am luat decizia de a ne implica într-un asemenea proiect în România: suntem prezenţi pe piaţa locală şi avem o experienţă bună, parametrii de vânt sunt foarte buni în Dobrogea, iar schema de subvenţionare a energiei verzi este avantajoasă comparativ cu alte ţări", a spus Romeo Boţocan, directorul executiv al Max Boegl România. Nemţii vor începe construcţia parcului eolian în acest an, urmând să-l finalizeze în 2014. Max Boegl va monta în Dobrogea turnuri hibride (realizate din prefabricate în partea inferioară şi din metal în partea superioară - n.red.), care pot atinge o înălţime de până la 140 de metri, urmând a fi cele mai înalte turbine eoliene montate în România, în contextul în care în general înălţimea acestora se ridică la 90-110 metri, potrivit Max Boegl. Nemţii de la Max Boegl au înregistrat anul trecut pe plan local o cifră de afaceri de circa 110 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de anul anterior, iar pentru 2013 şi-au bugetat un rulaj de 80-100 de milioane de euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Max Boegl,
parc eolian
/actualitate/nemtii-de-la-max-boegl-isi-fac-parc-eolian-de-180-200-mil-euro-10508596
10508596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.