Negocierile dintre Ucraina şi Rusia s-au încheiat - veşti bune şi veşti proaste. Ce îi propune Zelenski lui Putin

Postat la 03 martie 2022 4474 afişări

Negocierile dintre Ucraina şi Rusia s-au încheiat - veşti bune şi veşti proaste. Ce îi propune Zelenski lui Putin

Rusia a convenit cu Ucraina că vor respecta un acord privind încetarea focului pentru organizarea coridoarelor umanitare. Dar războiul continuă.

Negocieri de pace eşuate, dar vor fi coridoare umanitare

A doua rundă de discuţii dintre Rusia şi Ucraina s-a încheiat.

Federaţia Rusă şi Ucraina au discutat în detaliu chestiuni umanitare, militare şi problema unei viitoare reglementări politice, a spus Medinsky.

Medinsky a calificat acordurile la care au ajuns în negocierile cu delegaţia ucraineană un progres semnificativ.

Părţile au convenit asupra mai multor aspecte umanitare, inclusiv posibilitatea unei încetări temporare a focului pentru organizarea coridoarelor umanitare.

Dar delegaţia ucraineană nu a obţinut rezultatele aşteptate şi va continua dialogul în a treia rundă de negocieri, transmite CNN. 

Mihail Podolyak, consilier al şefului biroului preşedintelui Ucrainei, a transmis un comentariu privind posibilitatea unei încetări temporare a focului pentru organizarea coridoarelor umanitare:

„Nu peste tot, ci doar în acele locuri în care, de fapt, vor fi amplasate în sine coridoarele umanitare, se va putea înceta focul în timpul evacuării. În acest scop, se vor organiza canale speciale de comunicare şi interacţiune în imediata apropiere. Se vor forma proceduri logistice viitoare şi adecvate”.

Acesta a comunicat că negocierile pentru pace au eşuat: „Din păcate nu am obţinut rezultatele la care ne-am aşteptat şi singurul lucru pe care pot să-l spun este că am discutat suficient de detaliat despre aspectul umanitar, pentru că destul de multe oraşe sunt acum înconjurate de o situaţie dramatică în ceea ce priveşte distribuţia de alimente şi medicamente şi posibilitatea evacuării. Am convenit să continuăm negocierile în runda a treia, cât mai curând posibil".

Preşedintele ucrainean vrea să se întâlnească personal cu Putin

Volodîmîr Zelenski, preşedintele Ucrainei, îi cere lui Vladimir Putin discuţii directe după ce încercarea preşedintelui francez Emmanuel Macron de a media conflictul a eşuat.

„Discuţiile directe sunt singura modalitate de a opri acest război", spune preşedintele ucrainean.

Vorbind la o conferinţă de presă, preşedintele ucrainean s-a adresat lui Putin:

„Nu atacăm Rusia şi nu intenţionăm să o atacăm. Ce vrei de la noi? Lasă pământul nostru. Stai cu mine. Doar nu la 30 de metri distanţă, aşa cum ai stat cu Macron".

El a cerut, de asemenea, Occidentului să mărească ajutorul militar pentru Ucraina , avertizând că restul Europei va fi ameninţată dacă Rusiei i se va permite să avanseze: „Dacă nu aveţi puterea de a închide cerul, atunci daţi-mi avioane! Dacă nu mai suntem, atunci Doamne fereşte, urmează Letonia, Lituania, Estonia. Credeţi-mă", a scris The Guardian.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
rusia,
negocieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.