Navă de croazieră de peste 1 miliard de euro. Franţa a primit comanda de lux de la o companie americană

Postat la 30 decembrie 2012 11 afişări

Franţa a primit o comandă de peste 1 miliard de euro pentru construcţia unei nave de lux pentru croaziere comandată de compania americană Royal Caribbean International (RCI), la şantierul naval STX din Saint-Nazaire, primul astfel de contract primit în ultimii doi ani.

Contractul include o opţiune pentru o a doua navă şi reprezintă o insulă de optimism într-un ocean de pesimism, după creşterea şomajului pentru a 19 lună consecutiv şi revizuirea în scădere a datelor privind creşterea economiei franceze în trimestrul al treilea de la 0,2% la 0,1%.

Contractul cu RCI, al doilea mare operator de croaziere la nivel mondial, a fost salutat de guvernul socialist, obişnuit mai mult cu problemele dificile ale PSA Peugeot Citroen, Arcelor Mittal şi Alcatel Lucent.

Premierul Jean-Marc Ayrault, fost parlamentar al regiunii Saint-Nazaire, a declarat vineri că această comandă este o gură de oxigen şi un motiv de speranţă pentru industria franceză, recunoscând că a fost implicat personal în negocieri.

Cititi mai multe pe www.mdiafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nava-de-croaziera-de-peste-1-miliard-de-euro-franta-a-primit-comanda-de-lux-de-la-o-companie-americana-10416880
10416880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.